Els beneficis de la mel de romaní


Los beneficios de la miel de romero
La mel de romaní és produïda per les abelles quan liben de les flors del romaní. Aquest és un arbust molt aromàtic, llenyós i de fulles perennes, que pot arribar als 2 metres d'alçada. Presenta unes fulles petites i allargades amb un característic color verd fosc. Presenta una textura espessa i color ambre.
Beneficis de la mel de romaní

1. És un excel·lent digestiu. Prendre una o dues cullerades de mel de romaní després d'un dinar és molt útil en cas d'indigestió, digestió pesada, gasos i acidesa d'estómac. Per augmentar les seves qualitats digestives pots elaborar una infusió digestiva i endolcir amb una culleradeta de mel de romaní.

2. Conté propietats balsàmiques, antisèptiques i pectorals. La mel de romaní és un producte natural ideal en cas de malalties respiratòries gràcies a aquestes qualitats. Per això, resulta molt interessant com a remei tradicional en cas de refredats, tos, bronquitis, grips i refredats.

3. Beneficiosa per a la ment. La mel de romaní és un aliment molt ric en liti. El liti és un element químic molt comú en els medicaments i fàrmacs usats en el tractament de diferents trastorns mentals, com la depressió. A més, resulta molt beneficiosa a l'hora de millorar la memòria, i alleujar estats de demència senil.